SNOW MTB 2016

Ulice i trgovi koji zjape prazni, tipična su slika većine goranskih gradova. Velike hladnoće i nedostatak sadržaja na friški će zrak najčešće izvući tek djecu ili starije po drva za ogrijev. Masovnija okupljanja u pravilu se događaju samo kada se u istima nudi nešto spektakularno.

A u Delnicama, najvišem gradu u Hrvatskoj, u nedjelju 24.siječnja bilo je itekako spektakularno. U prekrasnom gradu podno Petehovca, održano je prvo izdanje MTB Snow utrke.
Vrijedna ekipa entuzijasta okupljena u Generator team generirala je odličnu manifestaciju koju je podržalo više od 120 natjecatelja i biciklističkih zaljubljenika. Japlenški vrh tako je bio domaćin ovog itekako zanimljivog događaja koji se ponovo vratio na područje Delnica.
Organizator je sudionicima 1. SNOW MTB utrke pripremio vožnju po predivnim stazama na Japlenškom vrhu na kojem su se u prošlosti vozile i službene utrke MTB kupa Hrvatske u cross countryju, ali i neke rekreativne utrke. Teren savršen, par strmijih hupsera i lijepih spusteva sa snijegom u ne predebelom izdanju. 
Što se bicikla tiče, bilo je tu svega..mtb čavlerica, fattya, 27,5-ki, 29-ki... Naravno i hrpa standardnih bicikala koji su na kraju ispali najbolji izbor.
Nakon utrke biciklisti su se družili u odličnoj atmosferi i čavrljanjima uz kuhano vino i grah.
Pored pokrovitelja i sponzora koji su popratili ovaj event treba svakako istaknuti Giant Hrvatska koji je ponudio mogućnost testiranja, najma i vožnje na novim modelima bicikala.
Ako je suditi po ovom događanju, nova je biciklistička godina započela obećavajuće. Preduvjeti za život biciklizma svih 365 dana u godini su tu, a na nama je samo da sjednemo i zapedaliramo.


Članak je objavo Biker magazin.


Website provided by Generator © 2022